School met de bijbel
Voormalige “School met de bijbel” in Voorschoten

Onderwerp & inspiratie

De “School met de bijbel” is in 1931 gebouwd naar een ontwerp van de Leidse architect J.W. Reijneveld. Het ontwerp voldoet aan de sobere eisen van het zakelijk expressionisme. Het is veel minder uitbundig dan de “Amsterdamse school” en past meer bij de gereformeerde achtergrond van J.W. Reijneveld.

Het gebouw lijkt in eerste aanblik zeer eenvoudig en symmetrisch van ontwerp. Bij nader inzien is vrijwel alles asymmetrisch en heel doordacht vorm gegeven. Een complex geheel, en dat toch eenvoudig in lijnen vangen… Niet eenvoudig, maar erg leuk om te doen in opdracht van de kleindochter van de architect!

Materiaal & werkwijze

Dit is een originele minimalistische (potlood-) tekening van 20e eeuwse watertoren. Het origineel is getekend met 3B-potlood op stevig 180 grams “C” à grain® papier van Canson. De afmeting van het papier is (circa) 32 x 41 cm.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als uniek origineel en als reproductie. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy!

Reageer hierop