colosseum-rome-tekening
Tekening van het Romeins Colosseum, Italië.

Colosseum – onderwerp & inspiratie

Minimalistische lijntekening van het Colosseum in Rome, Italië. Het Colosseum, officieel het Flavisch Amfitheater (Latijn: Amphitheatrum Flavium gebouwd in de 1e eeuw en was het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk.

Het werd gebouwd op de plaats waar een kunstmatig meer lag van keizer Nero’s Gouden Huis (Domus Aurea). De Flavische keizers probeerden de herinnering aan de gehate Nero uit te wissen en de gunst van het volk terug te winnen. Daarom bouwden ze het Colosseum juist op de plek van het meertje…

Tegenwoordig is het theater beter bekend als Colosseum. Waarschijnlijk ontleende het zijn huidige naam aan het ruim 35 meter hoge beeld, de Colossus van Nero, dat naast het amfitheater stond. Het slaat dus niet op de ‘kolossale’ afmetingen van het gebouw, wat men ook vaak beweert.

 

Materiaal & werkwijze

Dit is een digitale minimalistische (potlood-) tekening, gemaakt Apple Pencil. Het origineel is getekend met een digitaal 6B-potlood in de app “Procreate”, op een  iPad Pro. De afmeting van het canvas is A3, (circa) 32 x 41 cm, bij een resolutie van 300dpi.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als reproducties en digitale download. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Dat kan met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop