martini-toren-groningen
Martinitoren in Groningen, gezien vanaf Oosterstraat.

Onderwerp & inspiratie

Dit is een digitale minimalistische tekening van de Martinitoren in Groningen. De Martinitoren ligt aan de Grote Markt en is met 96,8 meter ook de hoogste kerktoren van de stad. De toren heeft de toren de bijnaam d’ Olle Grijze (“de Oude Grijze”).

De huidige Martinitoren had twee voorgangers. De eerste was maar ca. 30 meter hoog en de tweede ongeveer 45 m. De eerste stortte in in 1408 en de tweede – wederom na blikseminslag – in 1468. Ook alle aanbouwen rondom werden vernietigd. De derde gebouwd met Bentheimer zandsteen en als afspiegeling van de domtoren van Utrecht, staat er nu nog.

Materiaal & werkwijze

Dit is een digitale minimalistische (potlood-) tekening, gemaakt Apple Pencil. Het origineel is getekend met een digitaal 6B-potlood in de app “Procreate”, op een  iPad Pro. De afmeting van het canvas is A3, (circa) 32 x 41 cm, bij een resolutie van 300dpi.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als reproducties en digitale download. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Dat kan met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop