muiderslot-muiden
Tekening van het Muiderslot, Noord-Holland.

 

Muiderslot – onderwerp & inspiratie

Dit is een digitale minimalistische tekening van het Muiderslot bij Muiden. Muiderslot is een ‘echt’ kasteel – een vierkante waterburcht. Op iedere hoek van het kasteel staat een ronde toren en binnen de muren staat een groot gebouw met trapgevels. Het kasteel heeft een slotgracht met een ophaalbrug.

Het slot heeft een bewogen geschiedenis. Zo werd in 1296 graaf Floris V in de omgeving van het kasteel vermoord. In de jaren 1610-1647 was de dichter en schrijver P.C. Hooft de hoofdbewoner. Hooft bracht er voornamelijk de zomers door en stelde het slot gastvrij open voor zijn vriendenkring, wier bezoeken later leidden tot de schilderachtige Muiderkringmythe (en “Tot ziens in de pruimentijd”!). In de Franse tijd gebruikte het Franse leger het kasteel als kazerne.

Materiaal & werkwijze

Dit is een digitale minimalistische (potlood-) tekening, gemaakt Apple Pencil. Het origineel is getekend met een digitaal 6B-potlood in de app “Procreate”, op een  iPad Pro. De afmeting van het canvas is A3, (circa) 32 x 41 cm, bij een resolutie van 300dpi.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als reproducties en digitale download. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Dat kan met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop