piramide-cheops-pyramids

De piramide van Cheops bij Gizeh.

Piramide – onderwerp & inspiratie

Dit is een digitale minimalistische tekening van de Piramide van Cheops. De Piramide van Cheops of de Grote Piramide van Gizeh is het enige van de zeven klassieke wereldwonderen dat tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven.

De bouw van de ca. 140 meter hoge bouwwerk heeft naar schatting zo’n 20 jaar in beslag genomen. De graftombe zou het instrument zijn waardoor de ziel van de dode koning ten hemel kon stijgen om “naar zonnegod Ra” te gaan.

Piramiden zijn altijd een bron van speculaties geweest. Van horrorverhalen over de vermoorde slaven bouwmeesters, verborgen schatkamers en archieven tot de overleveringen van Atlantis…

Materiaal & werkwijze

Dit is een digitale minimalistische (potlood-) tekening, gemaakt Apple Pencil. Het origineel is getekend met een digitaal 6B-potlood in de app “Procreate”, op een  iPad Pro. De afmeting van het canvas is A3, (circa) 32 x 41 cm, bij een resolutie van 300dpi.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als reproducties en digitale download. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Dat kan met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop