De Hef
Lijntekening van spoorbrug “De Hef” in Rotterdam

Onderwerp & inspiratie

Als je een Rotterdammer vraagt wat het mooiste van zijn stad is, moet je niet verbaasd zijn als hij de stalen spoorbrug “De Hef” noemt. De officiële naam van deze brug is trouwens Koningshavenbrug. De constructie van ingenieur Pieter Joosting is zelfs hoofdrolspeler en naamgever geweest van de film “De Brug” van Joris Ivens.

Genoeg aanleiding om dit beeldbepalend stuk ijzeren historie in lijnen te vangen. En ook al rijdt er tegenwoordig geen trein meer over De Hef… als je lang genoeg kijkt, hoor je het nog na-stampen, -trillen, -knarsen en sissen…

 

Materiaal & werkwijze

Dit is een originele minimalistische (potlood-) tekening van 20e eeuwse watertoren. Het origineel is getekend met 3B-potlood op stevig 180 grams “C” à grain® papier van Canson. De afmeting van het papier is (circa) 32 x 41 cm.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als uniek origineel en als reproductie. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Kan ook:  met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop