tekening-sydney-opera-house
Lijntekening van het Sydney Opera House.

Onderwerp & inspiratie

Het Sydney Opera House ziet er ultra modern uit, maar het bouwjaar is 1968. Het ontwerp is van de Deense architect Jørn Utzon en staat sinds 2007 op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De vorm van het dak zou zijn geïnspireerd op een schil van een (gepelde) sinaasappel.

Het dak bestaat uit 1.056.000 tegeltjes in wit- en grijstinten, die speciaal uit Zweden geïmporteerd zijn. De tegels zijn in een bepaald patroon neergelegd. Bij de openingen van de schelpen zijn de tegels van glas.

De daken zijn tegelijk ook de muren en staan op een platform. Er is een trap naar het platform waarop men kan lopen; tevens kan er beneden om het hele gebouw worden gelopen.

Het Sydney Opera House is ontworpen door de Deense architect Jørn Utzon en staat sinds 2007 op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Materiaal & werkwijze

Dit is een originele minimalistische (potlood-) tekening van 20e eeuwse operagebouw in Sydney, Australië. Het origineel is getekend met 3B-potlood op stevig 180 grams “C” à grain® papier van Canson. De afmeting van het papier is (circa) 32 x 41 cm.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als uniek origineel en als reproductie. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Kan ook:  met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop