taj mahal
Taj Mahal, India.

Taj Mahal – onderwerp & inspiratie

Dit is een originele minimalistische (potlood-) tekening van het indrukwekkende monument Taj Mahal in India. Het imposante bouwwerk van wit marmer ligt in de deelstaat Uttar Pradesh. Het is gebouwd door Shah Jahan, de vijfde heerser van het Mogolrijk,

Shah Jahan liet het grafmonument tussen 1632 en 1648 bouwen als laatste rustplaats voor zijn geliefde echtgenote Mumtaz Mahal, die in 1631 in het kraambed was overleden. Na de dood van Shah Jahan werden ook diens resten bijgezet in de tombe.

Materiaal & werkwijze

Dit is een originele minimalistische (potlood-) tekening van de Taj Mahal in India. Het origineel is getekend met 3B-potlood op stevig 180 grams “C” à grain® papier van Canson. De afmeting van het papier is (circa) 32 x 41 cm.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als uniek origineel en als reproductie. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Kan ook:  met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop