vrijthof maastricht
Het Vrijthof in Maastricht met Sint Jan en Sint Servaas

Onderwerp & inspiratie

Het Vrijthof wordt door veel mensen – en zeker alle Maastrichtenaren – gezien als het mooiste plein van Nederland en daarbuiten. De grote open ruimte en toch de beslotenheid. Ondanks de noodzakelijke modernisering en de parkeergarage onder het plein is de authentieke sfeer helemaal behouden.

De terrassen en cafeetjes brengen het hele jaar rond levendigheid. Het uitzicht op de Sint Jan en Sint Servaas basiliek met daarvoor de 18e eeuwse Militaire Hoofdwacht is ongeëvenaard.

Het plein is omringd door monumenten er verhalen, die meer dan twee duizend jaar terug gaan. Nog voor de Romeinse wegen hier samen kwamen, was het plein al een belangrijke Merovingische begraafplaats. Voor mijzelf is het de plaats waar je afspreekt met vrienden…

Materiaal & werkwijze

Dit is een originele minimalistische (potlood-) tekening van het Vrijthof in Maastricht. Het origineel is getekend met 3B-potlood op stevig 180 grams “C” à grain® papier van Canson. De afmeting van het papier is (circa) 32 x 41 cm.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als uniek origineel en als reproductie. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Kan ook:  met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop