Tekening in opdracht van de "School met de bijbel" in Voorschoten.
Tekening in opdracht van de “School met de bijbel” in Voorschoten. Nog warm!

Afgelopen kerst heb ik de eerste tekening in opdracht mogen maken. Het is een tekening van de voormalige “School met de bijbel” in Voorschoten. Nu is het de openbare bibliotheek.

Via de webshop komen steeds meer bezoekers naar mijn website. En vlak voor kerst was er een bezoeker uit Amerika, die heel graag een tekening cadeau wilde geven aan haar moeder. Haar grootvader was een Leidse architect en één van zijn ontwerpen zou dan een heel toepasselijk onderwerp voor de tekening zijn. Na enig zoekwerk is de keuze al gauw gevallen op het herkenbare gebouw van de openbare bibliotheek in Voorschoten. Het gebouw is rond 1931 gebouwd als “School met de bijbel”.

Krassen – krassen – krassen

Het resultaat moet eenvoudig en helder zijn. Soms gaat dat vanzelf, meestal niet. Dan gaan er een paar stappen en heel veel gekras aan vooraf, voordat je echt zover bent. Hier een paar voorstudies (krabbels).

Ontwerpschetsen voor tekening in opdracht van de "School met den bijbel" in Voorschoten

Zelf ook een Leidse Lijnen tekening aan de muur?

Heb je een huis een bijzondere plek of plaats of iets anders waar je bijzondere herinnering aan hebt? Ik maak er graag een tekening van. Neem even contact op en we bespreken de mogelijkheden!

Binnenkort is deze tekening te bekijken in de galerij op deze website en te koop via mijn Etsy webshop.

Reageer hierop