leidsche-mondialen-logoKunstenaars collectief “De Leidsche Mondialen”

De stichting “De Leidsche Mondialen” heeft tot doel kunstwerken te borgen voor het nageslacht. Daarnaast rekent de stichting het tot haar taak om het werk van de leden te exposeren en expositieruimte beschikbaar te stellen aan leden.

Idee

Het doel van de stichting is borging van kunstwerken. Het idee hierachter ontstond in 2005, nadat kort na elkaar twee Leidse kunstenaars vroegtijdig overleden. De gedachte dat hun werk vernietigd zou worden, of ten minste zou verdwijnen via de handel, was onverteerbaar. Dick Bakhuizen van den Brink nam hierop het initiatief dat leidde tot de oprichting van De Leidsche Mondialen. Inmiddels (2016) nemen ongeveer veertig kunstenaars uit de regio Leiden deel aan het collectief.

Leidse Lijnen

Ook Leidse Lijnen is lid van de Leidsche Mondialen en draagt de doelstelling van de stichting vanzelfsprekend een warm hart toe.

Meedoen

Kunstenaars uit alle disciplines kunnen – zonder ballotage – deelnemen aan het collectief. Dat kan via www.deleidschemondialen.nl of neem even contact met mij op.

 

Bekijk het werk van Leidse Lijnen