Watertoren aan het kanaal
Watertoren aan de oever van het Rijn-Schiekanaal.

Onderwerp & inspiratie

De oude Leidse watertoren aan de oever van het Rijn-Schiekanaal en de Nieuwe Rijn. Markant maar in onbruik geraakt. De structuur van het skelet van de toren geeft een stoer en elegante uitstraling. De rode baksteen geeft met het grijze beton een helder contrasterend beeld.

Als een ware gastheer wenst hij bezoekers en bewoners van de stad welkom in Leiden.

Materiaal & werkwijze

Dit is een originele minimalistische (potlood-) tekening van 20e eeuwse watertoren. Het origineel is getekend met 3B-potlood op stevig 180 grams “C” à grain® papier van Canson. De afmeting van het papier is (circa) 32 x 41 cm.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als uniek origineel en als reproductie. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy!

Reageer hierop