Wat is er nou mooier dan een Leidse Lijnen tekening? Nou…. drie tekeningen! Drie tekeningen met eenzelfde onderwerp – een serie die goed naast elkaar past. Eenmaal bezig heb ik maar meteen drie series gemaakt: torens, kastelen en “landmarks” (kent iemand nog een goed NL woord???)

Drie torens – serie

Het succes van de domtoren was aanleiding om ook de beroemde Martinitoren in Groningen en de – zo mogelijk – nog beroemdere Westertoren uit Amsterdam te tekenen. De eerste serie lag dus voor de hand: “De Drie Torens”.

Drie landmarks

De tweede serie was eenvoudig – die was al getekend: symbolen van de wereldsteden New York, Parijs en Sydney.

Drie kastelen

Als derde heb ik nog een nieuwe set van drie tekeningen op mijn iPad getekend. Het zijn de drie bekendste kastelen in Nederland: het Muiderslot, het slot Loevestein en het Kasteel de Haar.

Zoals gewoonlijk zijn alle tekeningen ook verkrijgbaar via mijn Etsy-shop:

Reageer hierop