citroen-hy-classic-klassieker-tekening-leidse-lijnen
Citroën HY bestelbus.

Citroën HY – onderwerp & inspiratie

Dit is een digitale minimalistische tekening van een Citroën HY (“Citroën golfplaten busje”), ook wel Type H of H-van genoemd. Tussen 1947 en 1982 zijn er ca. 475.000 exploderen van de HY geproduceerd.

Het busje is tussen 1963 en 1970 ook in Nederland geproduceerd: bij Citroën Nederland aan het Stadionplein in Amsterdam. Vele kennen het busje als camper, pizzahut, hippe espressobar, of Belgisch frietkot. De HY had ooit zelfs een rol in Sesamstraat!

Vele exemplaren zijn in de loop der tijd opgekocht – en tot ongenoegen van de Fransen opgepimpt – door Nederlanders. Echte Fransen uiten hun ongenoegen daarover via een sticker met de tekst: “Cette Citroen HY ne sera pas obtenir le néerlandais” (“Deze HY zullen de Nederlanders niet krijgen!” ).

Materiaal & werkwijze

Dit is een digitale minimalistische (potlood-) tekening, gemaakt Apple Pencil. Het origineel is getekend met een digitaal 6B-potlood in de app “Procreate”, op een  iPad Pro. De afmeting van het canvas is A3, (circa) 32 x 41 cm, bij een resolutie van 300dpi.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening binnenkort verkrijgbaar als reproducties en digitale download. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Dat kan met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop