domtoren-utrecht
Domtoren in het centrum van de stad Utrecht.

Domtoren – onderwerp & inspiratie

Dit is een digitale minimalistische tekening van de Domtoren in Utrecht. De ruim 112 meter hoge toren is de hoogste gebouw van Utrecht en de hoogste kerktoren van Nederland.

De Dom is gebouwd op het terrein van het voormalige Romeinse castellum Traiectum. Midden in het Romeinse castellum stond destijds een stenen gebouw van circa 8 bij 7 meter.

De Domtoren en het resterend deel van de Domkerk staan los van elkaar. Het schip, waarvan de bouw nooit was voltooid, stortte in bij een tornado in 1674. Onder de plek van het voormalig schip liggen nog de restanten van het Romeins gebouw, mogelijk een tempel.

Materiaal & werkwijze

Het origineel is getekend met 3B-potlood op stevig 180 grams “C” à grain® papier van Canson. Canson staat garant voor zuurvrij, natuurlijk en duurzaam wit papier. De afmeting van het papier is (circa) 32 x 41 cm.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als reproductie en digitale download. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Dat kan met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop