leidsch-dagblad-kantongericht-leiden
Het Gebouw Leidsch Dagblad, nu kantongerecht aan de Witte Singel in Leiden.

Leidsch Dagblad – onderwerp & inspiratie

Dit is een digitale minimalistische tekening van het Gebouw Leidsch Dagblad, nu het kantongerecht aan de Witte Singel in Leiden.

Het Gebouw Leidsch Dagblad werd in 1916-1917 in opdracht van de uitgever George Henri Sijthoff speciaal voor de redactie en drukkerij van het dagblad ontworpen en gebouwd. Het Leidsch Dagblad bevond zich sinds de oprichting in 1860 aan de Doezastraat 1 te Leiden.

Het ontwerp is van de architect Willem Marinus Dudok, die in Leiden ook de Hoogere Burgerschool ontwierp. Het meest bekend is hij wel van het stadhuis in Hilversum.

In 1992 werd de drukkerij gesloten en enkele jaren later verliet ook de redactie het pand. Na een periode van leegstand werd de drukkerij gesloopt en werd op die plaats een modern kantoorgebouw gekoppeld aan het gebouw van het Leidsch Dagblad. Het geheel is nu in gebruik bij het Kantongerecht Leiden.

Materiaal & werkwijze

Dit is een digitale minimalistische (potlood-) tekening, gemaakt Apple Pencil. Het origineel is getekend met een digitaal 6B-potlood in de app “Procreate”, op een  iPad Pro. De afmeting van het canvas is A3, (circa) 32 x 41 cm, bij een resolutie van 300 dpi.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als reproducties en digitale download. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Dat kan met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop