westmonster-paleis-big-ben-tekening
Palace of Westminster en Big Ben aan de oever van de Theems in Londen, Engeland.

 

Westminster Palace – onderwerp & inspiratie

Dit is een digitale minimalistische tekening van het Palace of Westminster en de Big Ben in Londen. Het paleis staat ook bekend als “Houses of Parliament” (parlementsgebouw) en staat aan de oever van de rivier de Theems. Officieel heet de toren niet Big Ben maar  “Elisabeth Tower”; Big Ben is de grote klok in deze toren. De brug op de voorgrond is de Westminster Bridge.

Hoewel het terrein al eerder bebouwd was, dateren de oudste nu nog bestaande gebouwen echter uit ongeveer 1097. Koning Eduard de Belijder legde de grondvesten van het huidige gebouw door er rond het jaar 1050 een paleis te bouwen. Tot 1512 was dit het koninklijk verblijf van de Engelse koningen.

Het huidige neogotische gebouw stamt van ca. 1870 en is gebouwd na een grote brand in 1834, die het oude paleis grotendeels verwoestte.

Materiaal & werkwijze

Dit is een digitale minimalistische (potlood-) tekening, gemaakt Apple Pencil. Het origineel is getekend met een digitaal 6B-potlood in de app “Procreate”, op een  iPad Pro. De afmeting van het canvas is A3, (circa) 32 x 41 cm, bij een resolutie van 300dpi.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als reproducties en digitale download. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Dat kan met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop