ponte-di-rialto-venetië
Tekening van de “Ponte di Rialto” in Venetië, Italië.

 

Ponte di Rialto – onderwerp & inspiratie

Dit is een digitale minimalistische tekening van de Ponte di Rialto (Rialtobrug) in Venetië, Italië. De brug verbindt de oevers van het Canal Grande, de levensader van de stad.

De huidige brug, ontworpen door Antonio da Ponte, overspant het Canal Grande in één boog. Het ontwerp lijkt veel op zijn houten voorganger. De oude houten brug, met twee hellingen verbonden door een centrale overspanning.

Links en rechts van de open oversteek bevinden zich stalletjes. Het is ook mogelijk om achter de winkeltjes langs te lopen en naar het water te kijken, wat op het middenpad niet mogelijk is.

Materiaal & werkwijze

Dit is een digitale minimalistische (potlood-) tekening, gemaakt Apple Pencil. Het origineel is getekend met een digitaal 6B-potlood in de app “Procreate”, op een  iPad Pro. De afmeting van het canvas is A3, (circa) 32 x 41 cm, bij een resolutie van 300dpi.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als reproducties en digitale download. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Dat kan met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop