slot-loevestein-tekening
Tekening van Slot Loevestein, Zuid-Holland.

 

Loevestein – onderwerp & inspiratie

Minimalistische lijntekening van Slot Loevestein in Zaltbommel, Zuid-Holland. Het kasteel is gebouwd door ridder Dirc Loef van Horne en ligt op een strategische plek waar de – oude – Maas en Waal samenkomen. Het kasteel deed lange tijd dienst als staatsgevangenis, met als bekendste gevangene Hugo de Groot, die na twee jaar kon vluchten met behulp van een boekenkist.

Het kasteel kent een lange en roerige geschiedenis. Als ridderkasteel, Hollands grenskasteel en onderdeel van de waterlinie is het vaak belegerd (en veroverd). De Spanjaarden hebben er gezeten en de Geuzen hebben het in handen gehad.

Het mag een wonder heten dat de sloopplannen nooit zijn uitgevoerd en het kasteel steeds aan de moderne oorlogseisen is aangepast.

Materiaal & werkwijze

Dit is een digitale minimalistische (potlood-) tekening, gemaakt Apple Pencil. Het origineel is getekend met een digitaal 6B-potlood in de app “Procreate”, op een  iPad Pro. De afmeting van het canvas is A3, (circa) 32 x 41 cm, bij een resolutie van 300dpi.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als reproducties en digitale download. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Dat kan met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop