titanic-ship-leidse-lijnen
Het legendarisch passagiersschip de Titanic.

RMS Titanic – onderwerp & inspiratie

Dit is een digitale minimalistische tekening van de RMS Titanic. De RMS – Royal Mail Ship – Titanic was het tweede van een drietal luxeschepen uit de Olympic-klasse, die een groot deel van het trans-Atlantisch verkeer moesten verwerken. In de nacht van 14 op 15 april 1912 kwam het passagiersschip op zijn eerste reis kort voor middernacht in aanvaring met een ijsberg die de romp doorboorde, en binnen drie uur was het schip gezonken. 1522 opvarenden kwamen om het leven.

Materiaal & werkwijze

Dit is een digitale minimalistische (potlood-) tekening, gemaakt Apple Pencil. Het origineel is getekend met een digitaal 6B-potlood in de app “Procreate”, op een  iPad Pro. De afmeting van het canvas is A3, (circa) 32 x 41 cm, bij een resolutie van 300dpi.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als reproducties en digitale download. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Dat kan met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop