volkswagen-transporter-vw-busje
VW Transporter, het Volkswagen busje of hippiebusje.

VW Transporter – onderwerp & inspiratie

Dit is een digitale minimalistische tekening van een VW Transporter (“Volkswagen busje”). Voor de kenner heet het busje “Typ 2”, waarvan er inmiddels 6 generaties op de markt zijn gebracht, van T1 tot en met T6. Dit is een Typ 2, generatie T1.

Het busje zou een Nederlandse vader hebben; het idee voor de Typ 2 is afkomstig van de Nederlandse Volkswagen-importeur Ben Pon. De VW Transporter met het spijltje in de voorruit (T1), werd geproduceerd tussen 8 maart 1950 en het eind van 1967. Daarna volgenden nog vele generaties, waarvan nu (2016) de T6 het courante model is.

De Volkswagen Transporter is in 60- en 70-er jaren vaak gebruikt als hippiebus. Het gebruik van de beschilderde en versierde hippiebus was afkomstig van het idee van schrijver Ken Kesey (One Flew Over the Cuckoo’s Nest).

Materiaal & werkwijze

Dit is een digitale minimalistische (potlood-) tekening, gemaakt Apple Pencil. Het origineel is getekend met een digitaal 6B-potlood in de app “Procreate”, op een  iPad Pro. De afmeting van het canvas is A3, (circa) 32 x 41 cm, bij een resolutie van 300dpi.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als reproducties en digitale download. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Dat kan met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop