westertoren-amsterdam-tekening
Tekening van de Westertoren, ouwe Wester of Lange Jan in de Jordaan, Amsterdam.

 

Westertoren – onderwerp & inspiratie

Dit is een digitale minimalistische tekening van de Westertoren in Amsterdam (de Jordaan), Noord-Holland. De toren is geliefd en vaak bezongen en heeft verschillende bijnamen: “De ouwe Wester”, “De Parel van de Jordaan”, “Lange Jan”.

De toren vormt één geheel met de Westerkerk, die tussen 1620 en 1631 in door de Amsterdamse bouwmeester Hendrick Cornelisz de Keyser (1565-1621) werd ontworpen.

De toren staat scheef. Ter hoogte van de kroon gemeten staat de toren 88 cm uit het lood.

De locatie van de Westertoren was het ijkpunt voor de Amsterdamse Tijd, de officiële tijd van Nederland van 1909 tot en met 1937.

Materiaal & werkwijze

Dit is een digitale minimalistische (potlood-) tekening, gemaakt Apple Pencil. Het origineel is getekend met een digitaal 6B-potlood in de app “Procreate”, op een  iPad Pro. De afmeting van het canvas is A3, (circa) 32 x 41 cm, bij een resolutie van 300dpi.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als reproducties en digitale download. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Dat kan met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop