utregs-event-domtoren
De Domtoren van LeidseLijnen op de coins van het Utregs Event.

Het Utregs Event gaat over geocaching (spreek uit: dzjio-kesjing), een populair spel waarbij je met een GPS op zoek gaat naar een schat (de cache). En Leidse Lijnen mocht meedoen… met de Domtoren als beeldmerk op een “coin” (houten munt).

Eerlijk gezegd moest ik ook even googlen naar “geocaching”. Al snel ontdekte ik een nieuwe wereld, waarin duizenden mensen wereldwijd actief zijn. Het deed mij nog het meest denken aan een kruising tussen schatzoeken en de ouderwetse dropping. Ook in Nederland zijn er veel mensen die meedoen, bijvoorbeeld aan het “Utregs Event”.

Voor dit event is een speciaal collectors item gemaakt: een zogeheten wooden coin, met daarop de afbeelding van de Utrechtse Domtoren. De afbeelding is een – sterk verkleinde versie – van mijn Leidse Lijnen tekening van de Dom. Op de achterkant staat het logo van Leidse Lijnen.

Je kunt natuurlijk ook altijd de originele tekening aanschaffen. Zie hiervoor mijn Etsy-winkel of kies voor downloaden uit de LeidseLijnen winkel.

Lees meer over geocaching

Doe mee met het Utregs Event op 5 november 2016.

Reageer hierop