ford-transit-classic-klassieker-bestelbus
Ford Transit klassieke bestelbus.

Ford Transit – onderwerp & inspiratie

Dit is een digitale minimalistische tekening van een Ford Transit (“Ford busje”). Voor de kenner is dit de eerste generatie van het model, ook wel  “Mark I” genoemd, en wel van voor de “facelift” van 1978. Het model is – onder andere ook in Amsterdam – gebouwd vanaf 1965 tot 1978. Ook nu nog zijn er (nieuwere) modellen op de markt.

Net als de VW Transporter is ook deze bus populair bij surfers, hippies en campers. Het busje heeft echter niet altijd een “goede naam” gehad: zo werden – volgens onbevestigde berichten in het programma Topgear – in de zeventiger jaren 95% van alle overvallen in de UK met dit type bus uitgevoerd.

Materiaal & werkwijze

Dit is een digitale minimalistische (potlood-) tekening, gemaakt Apple Pencil. Het origineel is getekend met een digitaal 6B-potlood in de app “Procreate”, op een  iPad Pro. De afmeting van het canvas is A3, (circa) 32 x 41 cm, bij een resolutie van 300dpi.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening is verkrijgbaar als reproducties en digitale download. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Dat kan met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop