raadhuis-katwijk-tekening-leidselijnen-monument
Tekening van het gemeentehuis van Katwijk (2017).

Raadhuis Katwijk – onderwerp & inspiratie

Dit is een digitale minimalistische tekening van het Raadhuis Katwijk. Het raadhuis, of gemeentehuis van Katwijk is gelegen op een geplantsoeneerd terrein aan de Zeeweg 127.

Het gemeentehuis van Katwijk werd in 1932 gebouwd naar een ontwerp van de architecten B. Hooykaas en M. Lockhorst. Deze architecten haalden inspiratie voor hun ontwerp uit de werken van de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. De toren, het gebruik van de smalle baksteen en de terugliggende voeg zijn gebaseerd op de architectuur van Willem Dudok. De stijl wordt wel het zakelijk expressionisme genoemd.

De glas-in-loodramen, die zijn vervaardigd door Atelier De Lint uit Delft, zijn ontworpen door de kunstenaar Paul Blom die ook de wandschilderingen in het gebouw maakte.

Sinds 1998 is het gebouw een rijksmonument.

De tekening maakt in 2017 deel uit van de expositie door de Leidsche Mondialen in gemeentehuis van Katwijk.

Materiaal & werkwijze

Dit is een digitale minimalistische (potlood-) tekening, gemaakt Apple Pencil. Het origineel is getekend met een digitaal 6B-potlood in de app “Procreate”, op een  iPad Pro. De afmeting van het canvas is A3, (circa) 32 x 41 cm, bij een resolutie van 300 dpi.

Verkrijgbaar

Voor alle liefhebbers is deze tekening binnekort verkrijgbaar als reproducties en digitale download. Reproducties zijn beschikbaar als kunstdruk (van A4 tot A2+ formaat). Eenvoudig online te bestellen via Etsy! Zelf afdrukken? Dat kan met de digitale download uit de Leidse Lijnen Winkel!

Reageer hierop