domtoren-irene
Muurschildering van de domtoren bij Irene

De Dom staat inmiddels alweer een aantal weken op onze muur en we zijn er heel blij mee!! We hebben er door StickerOp een verf sjabloon van laten maken en dit in de al eerder op de muur gebruikte kleur blauw geschilderd. En wij zijn erg tevreden met de werkwijze en het resultaat.

Lees hier meer over deze tekening van de Domtoren…

Ervaring opbrengen muursticker

Irene vertelt over ‘het realisatieproces’: “Bij ons was het sjabloon best groot, 120 cm hoog bij 80 cm breed. En we wilden het op een muur met structuur behang.

Opplakken ging (met z’n 2-en) prima; het sjabloon plakt ook goed. Daarna eerst met wit (zodat holtes van structuur eventueel vol konden lopen) en daarna met blauw ingeschilderd, zo klaar 🙂

Afhalen van het sjabloon was een wat lastiger klusje. Doordat het natuurlijk smalle lijnen zijn, blijft er soms stukje sjabloon plakken, we hebben echt paar stukjes met pincet weggehaald. Maar helemaal het resultaat waard!

Zoals ik al zei, wilden wij het sjabloon op de structuur aanbrengen. Dus na het weghalen van het sjabloon ben ik het nog even helemaal nagelopen met dun kwastje, om hier en daar klein beetje bij te werken wat toch onder sjabloon was gelopen. Ben ervan overtuigd dat dit op een gladde muur niet nodig zal zijn, gezien plakkracht van het sjabloon.”

Reageer hierop