50: De vijftigste  Leidse Lijnen tekening is er! De jubileum-tekening is van het Academiegebouw van de Leidse Universiteit. Daarnaast zijn er ook (nieuwe) tekeningen van Het Leidsch Dagblad gebouw (nu kantongerecht), de Titanic en van het bekende Hippy busje: de VW Transporter (de versie zonder sjoemelsoftware).

Tekening nummer 50 – het Academiegebouw

Het Academiegebouw is voor alle Leyenaren een van de bekendste gebouwen van de stad. Veel studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden hebben een speciale band met het pand aan het Rapenburg. Lees meer over over de tekening van het Academiegebouw.

Nog meer nieuwe tekeningen

In het gebouw van het Kantongerecht aan de Witte Singel zat vroeger de redactie van het Leidsch Dagblad. De naam staat nog boven de deur en het “lezertje” op de toren herinnert aan deze geschiedenis. De beroemde architect Dudok heeft het gebouw ontworpen; lees meer over het Leidsch Dagblad gebouw.

Ook van buiten Leiden zijn er twee nieuwe “Leidse Lijnen”-tekeningen: het bekende schip de Titanic en het inmiddels beroemde Hippie-busje: de Volkswagen Transporter.

Online verkrijgbaar

Voor liefhebbers van Leidse Lijnen: alle tekeningen zijn verkrijgbaar in de webshops; als kant-en-klaar product in mijn Etsy-winkel en als doe-het-zelf printbestand in de Leidse Lijnen winkel. Hier kun je ze vinden:

Reageer hierop